Transport gratuit pentru comenzi de peste 195 de lei

Cum asociem vinul cu brânzeturile? Sfaturi utile (I)

Cum asociem vinul cu brânzeturile? Sfaturi utile (I)

Vrei să savurezi un vin în alături de preparate din brânză dar nu știi cum să le asociezi? În Franța vinurile sunt asociate cu brânză și pâine, astfel asocierea fiind numită Sfânta Treime. O brânză bună, potrivită servită alături de un vin bun transformă o cină obișnuită într-o cină fabuloasă.

Vinurile roșii și brânzeturile , alegerea perfectă

1. CABERNET SAUVIGNON

Cabernet Sauvignon este soiul perfect pentru a fi savurat alături de preparate din lapte de vaca precum Gruyere, Comte si Beemster Classic (Gouda).

2. SANGIOVESE

Un alt soi de strugure italian folosit la crearea vinurilor Chianti, Brunello di Montalcino și în majoritatea vinurilor ce aparțin categoriei de Super Toscane este Sangiovese. Vinurile create din acest soi au o aciditate bună, tanini generoși, arome fructate și ierboase, caracteristici ce-l fac compatibil cu brânzeturi italiene maturate: Pecorino Toscano, Grana Padano Stravecchio și Asiago.

Aboneaza-te acum la newsletter și descoperă aromele ascunse ale vinurilor!

 

Primești automat, gratuit, Ebook-ul ”5 trucuri pentru a întelege degustarea”

 

3. MERLOT

Merlot-ul este unul dintre soiurile de vin roșu cunoscut cel mai mult. Este soiul de struguri pe care îl găsim în cupaje și este adaptabil pentru mai multe tipuri de brânzeturi, precum: Istra (din lapte de oaie), Beaufort si Pont l’Eveque (ambele din lapte de vaca).

4. PINOT NOIR

Un alt soi des întâlnit și recomandat pentru a fi servit alături de brânzeturi este Pinot Noir. Se recomandă a fi asociat cu Cantal și Tomme de Savoia (din lapte de vacă)  și Pecorino (lapte de oaie).

5. SYRAH/SHIRAZ

Syrah-ul sau Shiraz este un soi de strugure din regiunea Ronului. Vinurile roșii din syrah sunt vinuri aromate puternic dar cu aciditate scăzută. Vinurile sunt recomandate a fi servite alături de brânzeturi precum Idiazabal, Abbaye de Belloc (ambele din lapte de oaie) și Compte (lapte de vacă).

Alege un vin dintre cele de mai sus sau un cupaj format dintr-un cabernet sauvignon și merlot și preparate din brânzeturi fine și nu vei da greș!

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *